Fietsmetingen

Het juiste frame

Een fiets moet u goed passen. Dat zit onder andere in de juiste framemaat. Deze zullen wij samen met u bepalen wanneer u bezig bent met de aanschaf van een nieuwe fiets. 

Kinderfietsen:
Om de juiste maat kinderfiets te bepalen, hanteren wij de Alpina kledingmaat wijzer. Dit is een statische meting voor een algemene bepaling. Wij hebben altijd kinderfietsen vanaf maat 16" op voorraad staan, dus u kunt altijd met uw kindje komen passen en proefrijden.

Stadsfietsen en elektische fietsen:
De juiste framemaat is essentieel voor optimaal fietscomfort. Wanneer uw fiets te groot of te klein is, gaat u daar op den duur last van krijgen. 
Om de juiste framemaat te bepalen, maken wij gebruik van de Quickscan van Bikefitting.com. Deze database bevat alle merken en type stadsfietsen en elektrische fietsen, dus voor elk type fiets kunnen wij voor u de juiste maat bepalen!

Racefietsen en mountainbikes:
Bij een racefiets of mountainbike is het nog belangrijker om de juiste framehoogte te bepalen, maar ook de juiste zadelhoogte en de juiste afstand van het zadel naar het stuur. Om deze maten te bepalen, meten wij u op met behulp van de statische meting van Bikefitting.com. Dit neemt ongeveer een kwartier tot een half uur in beslag. Dit doen we standaard bij aanschaf van een nieuwe racefiets of mountainbike.

Bikefit:
Zit u niet helemaal lekker op uw eigen racefiets of wilt u juist nog meer comfort of aerodynamica uit uw fiets halen, dan bieden wij ook een volledige bikefit aan.
Geeske heeft hiervoor meerdere cursussen gevolgd bij Trek Precision Fit en Shimano Bikefitting.
Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar info@rijwielhandeldekroon.nl of bellen naar 0515-572404